KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia 2018/2019

Zakończenie roku szkolnego

Dnia 21 czerwca pożegnaliśmy uczniów klasy ósmej. Życzymy im powodzenia na dalszej edukacyjnej ścieżce....

Dni Rodziny

14.06.2019
Dni Rodziny

Dni Rodziny

14.06.2019

W dniu 13.06.2019 r. przybyli do naszej szkoły rodzice i rodzeństwo naszych uczniów. Część oficjalną rozpoczęła powitaniem przybyłych gości pani dyrektor Joanna Jeżyna. Następnie wszyscy uczestnicy festynu rozeszli się do zorganizowanych stref rozrywki. Atrakcją były dmuchańce oraz zawody i zabawy sp...

Wycieczka do Nieborowa

27 maja odbyła się wycieczka do Nieborowa. Uczniowie zwiedzili tamtejszy zamek. Brali także udział w warsztatach, podczas których stworzyli mydła.

Konferencja "Zrozumieć nastolatka..."

Poradnia Psychologiczno – Pedagogiczna w Koluszkach, Szkoła Podstawowa w Długiem oraz Szkoła Podstawowa w Różycy zorganizowały konferencję pt. "Zrozumieć nastolatka". Patronat sprawowali Starosta Łódzki Wschodni p. Andrzej Opala i Burmistrz Koluszek p. Waldemar Chałat....

Pierwszy Dzień Wiosny

Uczniowie naszej szkoły z zaangażowaniem uczestniczyli w konkursach zorganizowanych z okazji Pierwszego Dnia Wiosny ....

Walentynkowa zabawa karnawałowa

Dnia 8 lutego 2019 roku w naszej szkole odbyła się „Walentynkowa zabawa karnawałowa”. Imprezę uroczyście rozpoczęła i prowadziła pani dyrektor Joanna Jeżyna witając wszystkich uczestników zabawy: uczniów, rodziców i nauczycieli.

Bake Off - Ale święto

22 stycznia 2019 r. w naszej szkole podczas uroczystości z okazji „Dnia Babci i Dziadka” został zorganizowany program kulinarny „Bake Off – Ale święto”.

Szybko i bezpiecznie

18 stycznia uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w spotkaniu zorganizowanym przez Komendę Powiatową Policji w ramach akcji „Szybko i bezpiecznie” z panczenistami: najmłodszą polską olimpijką z Kadry Polski w Pjongczang 2018, mistrzynią Polski w wieloboju sprinterskim Karo...

Wigilia szkolna

20 grudnia w naszej szkole odbyła się uroczysta Wigilia Szkolna. Wśród zaproszonych gości był Proboszcz Parafii NPNMP w Koluszkach ks. Krzysztof Nowak, Proboszcz Parafii pw. Św. Jana Chrzciciela w Świnach Jarosław Życki oraz emerytowani pracownicy szkoły. Serdecznie dziękujemy wszystkim przybyły...

Andrzejki

30.11.2018
Andrzejki

Andrzejki

30.11.2018

Andrzejki w naszej szkole rozpoczęły się już w czwartek 29 listopada. Na tę okazję uczniowie klasy trzeciej upiekli smaczne babeczki, do których dołączone były tajemnicze wróżby.